Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

laurainderby

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Laura via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 24-03-2017 The Varsity (1)
  • 23-03-2017 Vrij gezellig! (1)
  • 15-03-2017 Verrassing! (1)
  • 08-03-2017 Edinburgh (1)
  • 27-02-2017 Visite (1)

Statistieken

Dit dagboek is 89008 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Derby

Toon op kaart

9 januari 2017 | Door: laurainderby

Aantal keer bekeken 200   Aantal reacties 7   Derby, Verenigd Koninkrijk
a A

Derby

Oke, ik ga dus een blog bijhouden. Tenminste dit ben ik zeker wel van plan om vol te blijven houden. Ik wil nog even laten weten dat ik iemand ben die schrijft zoals ik denk en dat ik niet altijd even correcte zinnen en woorden daarbij maak. Ja, ik zou dit wel moeten kunnen met de opleiding die ik nu doe en Nick weet ook hoe perfectionistisch ik daar normaal in ben. Het zou alleen het schrijven van een blog voor mij een stuk minder leuk maken als ik constant na blijf denken over een juiste zinsopbouw en dergelijke. Jullie snappen waarschijnlijk nog steeds wel wat ik bedoel, ook al staat er een komma op een verkeerde plek of ben ik een ‘t’ vergeten ;)

Ik ben nu al weer bezig geweest, in het stukje dat ik mij juist verontschuldig, om de zinnen lekker lopend te maken. Misschien ga ik het zo langzamerhand afleren.

Een blog, over derby, over Engeland, over de studie, over wat we meemaken. Ik ben niet van plan om van elke dag een beschrijving te maken over wat we die dag wel niet hebben gedaan, want dat valt soms best tegen hoor. Zoals vandaag, het is half drie en we hebben allebei nog helemaal niks gedaan. Behalve uitslapen en ons ontbijt gegeten. Dit scheelt wel weer boodschappen, want zo slaan we elke keer de lunch over! Overal zit een tactiek achter natuurlijk. Het regent momenteel ook, wat natuurlijk heeeeeel verrassend is als je hier bent. Ik denk dat dit vandaag een lekker nietsdoendagje wordt, waarbij we vooral binnen zitten. Koud is het hier niet in tegensteling tot wat ik allemaal hoor en zie van Nederland.

Zaterdag zijn wij de stad ingegaan om nog de nodige dingen te halen. Tim was bijvoorbeeld de waterkoker!! vergeten. De stad is maar 1,1 km lopen dus we waren er gelukkig zo. We hebben onze fietsen mee, maar gingen nu gewoon even lekker lopend naar de stad. Ik denk wel dat Tim en ik na deze vier maanden onwijs dikke kuiten hebben van het fietsen! Het is hier heel erg heuvelachtig en dus bijna niet te doen met fietsen. Vandaar ook dat de enige fietsers die we hier zien mountainbikers zijn die ook nog eens meestal een helm op hebben. Nouja, we gaan het zien hoe afgetraind onze kuiten zijn als we thuis komen.

Ik heb nog vaak moeten aanhoren dat de mensen hier in Engeland denken dat het altijd zomer is, ik kon mij dat niet goed voorstellen. Bij deze heb ik nu ook bewijs (ja ik heb er stiekem een foto van gemaakt), ze vinden het hier blijkbaar heel normaal om in begin januari in een korte broek rond te lopen. En nee, niet tijdens het hardlopen.. Gewoon boodschappen doen in een korte broek, gezellig met je kids door een park lopen in een korte broek. Geeft niet, ik gaf net al aan dat het hier niet echt koud is. Maar hallo.. het is nog steeds niet boven de 10 graden en het is begin januari!!

Terwijl wij de man met de blote benen passeerden op de stoep, keken Tim en ik elkaar aan met allebei dezelfde vraag. Het was namelijk een niet al te brede stoep, waarbij je in Nederland dan netjes even achter elkaar gaat lopen (aan de rechterkant van de stoep). Dit deden we ook netjes voor deze man, alleen stapte hij ook naar voor ons recht voor hem links. Waardoor hij weer gauw terug moest stappen naar de andere kant. Moeten wij nu ook op de stoep links gaan lopen om mensen te laten passeren??

Het is hier erg rustig op straat, eenmaal in de stad aan gekomen was het voor een zaterdag ook erg rustig. De Primark was al gauw gevonden, ja we moesten wat dingen hebben waarvan we wisten dat de Primark die heeft. In de winkels hier zijn trouwens ook de roltrappen aan de linkerkant. Nadat we geslaagd waren bij de Primark gingen we Derby verder in, al gauw waren we het centrum weer uit zonder het zien van een normale andere leuke winkel. Het was ook gewoon echt niet druk op straat. Later kwamen we in een grote hal terecht waar een soort van binnenmarkt was. Erg leuk en handig want ik heb nu mijn waterkoker. Nog steeds waren we (misschien wel een beetje teleurgesteld) niet heel tevreden over het centrum van deze stad. Eenmaal weer buiten aan de andere kant van de hal was het ineens veel drukker en zaken we een bord met: Uni Derby. Een winkelcentrum!! Daar moesten we heen. O en al onze verwachtingen werden waargemaakt en nog veel meer. Wat een winkelcentrum, wat een drukte, wat een winkels, wat veel blauwe kapsels. Ja echt bijna elk meisje heeft hier blauw haar! Of roze, maar vooral blauw! We vinden het nog niet echt heel bijzonder mooi ofzo.

We zijn er dus nu achter gekomen dat heel Derby dus te vinden is in dit winkelcentrum met heeeele leuke en vooral voor ons ook bekende winkels. Tim was in het begin nog aan het mopperen dat hij hier waarschijnlijk moeilijk kan gaan slagen voor kleding. Daar kwam hij later wel op terug toen hij vanaf de begane grond naar boven keek en daar in een etalage wel leuke broeken zag. Die winkel wilde hij wel even zien. Eenmaal boven gekomen bleek het gewoon de Jack & Jones te zijn. We zijn niet eens naar binnen geweest, omdat hij toch wel weet welke kleding er hangt.. Hij is dus ook weer opgelucht. We hebben het volgens mij wel een hele lange tijd volgehouden in dit enorm grote winkelcentrum, tot we zoveel tassen hadden dat alles bij mij begon te verzuren. Hier ben ik, en Tim denk ik ook wel, nog wel vaak terug te vinden!

O en nog iets over de mensen hier in Engeland: zelfs Tim is hier groot. Zegt al genoeg denk ik :D

Byebye

• IMG_6084

Ga naar het overzicht

Reacties (7)

9 januari 2017 15:30 | Door: Nick

Wat een heerlijke blog! Het leest lekker weg lieverd! Je bent ook lekker eerlijk.

9 januari 2017 15:55 | Door: Ashley

Wat super leuk om je beleving te lezen en wat houd ik toch van je eerlijkheid haha! Ik zie jullie al zo daar lopen, ik kijk uit naar je volgende blog :) xxx

9 januari 2017 19:06 | Door: Gerlona

Leuk!!! Zo kunnen we jou en Tim nog beter volgen bij alles wat jullie meemaken. Ik krijg zo nog meer zin om het straks ook allemaal zelf te kunnen zien. Veel plezier nog en niet te lang wachten met je volgende blog ;)

10 januari 2017 11:42 | Door: Inge

Super leuk geschreven lauros! Heel leuk om te lezen wat jullie allemaal doen en meemaken!! Ben benieuwd naar je volgende blog

15 januari 2017 21:18 | Door: Janneke

Haha...wat een leuke waterkoker heb je!
Leuk geschreven, Lau, ik zie het voor me!